wie zijn wij

Wie zijn wij?

‘Wij’ zijn een groep betrokken inwoners van de stad. We zijn geen vereniging of stichting en hebben geen bankrekening. We doen alles met Sociaal Kapitaal.

Aan een presentatie van Harm van Dijk over de G1000 beweging in maart 2015 op het Stadhuis in Eindhoven, is de groep voor het eerst bij elkaar gekomen zijn om dit initiatief op te starten.

Samenwerken op gelijke basis

Behalve dat we werken met Sociaal Kapitaal, is bij ons ook niemand ‘de baas’. We hebben een platte en niet-hierarchische organisatie waarbij iedereen gelijk is en allen verantwoordelijkheid dragen. Ieders mening is van belang en iedereen doet er toe.

Samenwerken in groepen

We hebben een vaste kern van ca. 12 zeer betrokken inwoners. Daar omheen een groep van vrijwilligers die af en toe zijn aangesloten, maar elk hun bijdrage was zeer waardevol.

In de vaste kern van vrijwilligers zitten onder meer deze mensen: Angela van der Vorst – Bart van Oort – Joop Hendriks – Annet Goltstein – Sander Vrugt van Keulen – Rianne van der Zanden – Jeannette Vos – Mahno van Kimmenade – Marc Kapteijns – Marike Mettou – Paco Reyes – Rien Valk – Jeroen Stein Communicatie – Harold Kops – Thijs van der Lans

Tot 25 juni hebben we gewerkt met zelfstandige werkgroepen die eens in de zes weken / eens in de maand gezamenlijk overleg hadden. Zo hebben we de werkgroep communicatie, draaiboek, middelen, selectie, etc.

De totale groep vrijwilligers die zo een jaar samengewerkt heeft is meer dan 50 personen.

Ons organigram

Voor de dag van de G1000 zelf, 25 juni 2016, hadden we wel een organigram gemaakt rondom de deelnemers met daaromheen de vaste kern van vrijwilligers van het organiserende team. Een laag verder zie je alle aangesloten vrijwilligers. Van die laatste groep zijn sommigen al vele maanden betrokken bij G1000 Eindhoven, anderen voor het eerst op 25 juni.

Organogram G1000 Eindhoven
Organogram G1000 Eindhoven

Het vervolg, op 7 juli 2016

Na 25 juni gaan de deelnemers van de G1000 verder met ontwikkelen en uitwerken van hun plannen. Ook daarbij zullen we de inwoners ook graag willen bijstaan met onze tijd, kennis en ervaring.

De eerste bijeenkomst zal zijn op 7 juli 2016 in de Zaal van Honderd op het Stadhuis.

 

 

Delen kan alleen door vermenigvuldigen...
  • email
  • Facebook