Sociaal kapitaal

De organisatie van de G1000-EindhovenTOP draait om sociaal kapitaal; er wordt geen geld verdiend en er gaat geen geld in om. Er komt dus geen eurocent aan te pas!

Hoe we ‘werken zonder geld’ voor elkaar kregen en krijgen?

Door mensen en organisaties te vragen om hun bijdrage in tijd of in goederen. Op die manier werken alle leden van de initiatiefgroep mee vanuit hun eigen enthousiasme om de democratie in de stad te vernieuwen. Maar ook organisaties als het Beursgebouw Eindhoven en het Evoluon droegen dit initiatief een warm hart toe door hun locaties eenmalig zonder kosten cadeau te doen voor de start in 2015 en de uiteindelijke bijeenkomst op 25 juni 2016! Drukkerij Snep leverde ons gratis drukwerk. Geef jij ook een cadeau aan de G1000-EindhovenTOP als dat nodig is voor de voortgang?

Sociaal kapitaal betekent dat we voortdurend op zoek zijn naar mensen die belangeloos hun tijd en moeite in dit project willen steken. Met de consequentie dat als we ergens iemand niet voor kunnen vinden het niet gaat gebeuren. Dat is dan jammer, maar wel de realiteit. :-)

Wederkerigheid

Sociaal kapitaal is gebaseerd op wederkerigheid; iedereen die bijdraagt krijgt daar iets voor terug wat voor hem of haar van waarde is. Maar die waarde is bij sociaal kapitaal dan geen geld, maar datgene wat die persoon of instelling voor zichzelf van groot belang acht.

En zo krijgen wij het voor elkaar dat de G1000-EindhovenTOP verder gaat  zonder geld, zonder stichting, zonder vereniging en zonder bankrekening…

Voor G1000-EindhovenTOP is het belangrijk iedere bijdrage te waarderen en daarbinnen te bewaken dat wat gecreëerd wordt de uitgangspunten van de organiserende groep ondersteunt.
Voorbeeld: geen fantastische technisch perfecte website zonder toegang tot broncodes en/of duurzame ondersteuning. Geen bescherming van ontwerp e.d. door ontwerpers. Alles wat wordt ingebracht mag door G1000-EindhovenTOP zonder voorwaarden onbeperkt worden gebruikt in lijn van haar doelstelling.

Meer weten?

Wil je meer weten hoe dit werkt? Weten hoe wij in wederkerigheid met jou kunnen gaan samenwerken? Neem contact op inform  en we vertellen je er graag meer over.

In het kader van wederkerigheid denken we samen na wat de G1000-EindhovenTOP dan te bieden heeft aan de mensen die bijdragen. Dit in lijn met het uitgangspunt: niets voor niets. Geld is maar één vorm, en dan ook nog een zeer beperkte vorm, van wederkerigheid.

Doe jij ook mee en draag je bij aan de G1000-EindhovenTOP?

Meld je aan op inform
en je krijgt zo snel mogelijk een reactie met een uitnodiging…

Om de G1000 op 25 juni 2016 gerealiseerd te krijgen hebben de volgende mensen en bedrijven bijgedragen met tijd en giften in natura:
Angela van der Vorst – Bart van Oort – Beursgebouw Eindhoven – Bewoners Beweging Eindhoven – Boekhandel van Grinsven – Cream Consult – CT², creative thinking coaching training – De Genneperhoeve – De Klant = (echt) Koning – Drukkerij Snep – Eindhoven365 – Eindhoven Business – Eindhoven in Dialoog – Evoluon – G1000Nederland – Gemeente Eindhoven – de Klerk Bloemsierkunst – Jeannette Vos – Lumens Groep – Mahno van Kimmenade – Marc Kapteijns – Marike Mettou – Markteffect – Nul40 – Paco Reyes – Plaza Events – Rien Valk – Robert en Rademaker – Rode Kruis Eindhoven – Springplank040 – Starlicious Food – Stein Communicatie – Stichting Brahma Kumarbis Spirituele Academie, afd. Eindhoven – Stichting Ik Wil – Stichting meedoen in de Wijk! – Stichting Wereldlichtjesdag040 – Summa College – Taxi EHV – Thijs van der Lans – vfonds – WijEindhoven

 

 

Delen kan alleen door vermenigvuldigen...
  • email
  • Facebook