27 mei Groen café 14:00 tot 16:00 in de Bibliotheek Eindhoven

grcafeboomhut

Het Groen Café in de Bibliotheek Eindhoven is dé ontmoetingsplek voor fanatieke tuiniers, moestuinfreaks, permacultuur geïnteresseerden en iedereen die iets met ‘groen’ heeft of wil krijgen. 27 mei is er speciale aandacht voor kinderen!

Tom van Duuren vertelt voor kinderen over de mensen die in bomen wonen. Ken jij zulke mensen? Wonen er echt mensen in bomen? Waarom zou je in een boom willen wonen? Wat heb je nodig om in een boom te wonen? Kan het zo zijn dat jij later echt in een boom komt te wonen? En over mensen die in wouden wonen. Tom zal ook vertellen over de bosjesmannen. En ook over die wonderlijke soort mensen die we ‘stedeling’ noemen. De luisteraars zullen ondertussen leren over het wonderlijke leven van de bomen en heel veel zin krijgen om met bomen samen te wonen. Tom woont zelf niet in een boom, maar wel in een huis gemaakt van Eindhovense bomen en eet dit voorjaar heerlijke salades van mals jong beukenblad”.

Na afloop van het verhaal zal Proeftuin 040 nog iets vertellen over de bomen in Eindhoven en wat jij kan doen voor een groene stad en ga je iets maken met eetbare of bruikbare planten met Marije van der Park van NatuurSuper.

Entree: gratis, wel aanmelden: www.eventbrite.nl/e/tickets-groen-cafe-32252229286
Voor kinderen vanaf 6 jaar

Delen kan alleen door vermenigvuldigen...
  • email
  • Facebook