Een eerste praktische groene stap – groen bijeenkomst 15 sept. 2016!

Drie mensen gaan een bijeenkomst voorbereiden om te onderzoeken hoe Operatie Steenbreek breed in de stad bekend gemaakt kan worden.

Er kwamen heel veel onderwerpen voorbij op 15 september in de bibliotheek. Onderwerpen die al eerder binnen de G1000 bijeenkomsten besproken waren maar ook nieuwe en andere zaken. Denk aan groene daken, groene schoolpleinen en elektrische auto’s. Uiteindelijk is er gekeken naar een praktische eerste stap en daarom is gekozen voor Operatie Steenbreek.

Operatie Steenbreek

Een project waarmee de gemeente eerste stappen aan het zetten is op basis van geslaagde plannen in andere steden. Denk daarbij aan hulp aan ouderen bij het onderhouden van hun tuin tot aan het samen meer bewust worden dat de eigen tuin ook met minder stenen toe zou kunnen.

Initiatief

Drie aanwezigen nemen het initiatief om een volgende en breder gedragen bijeenkomst te gaan organiseren voor deelnemers aan de G1000 op 24 juni jl. (en andere belangstellenden) die ‘groene’ onderwerpen heel belangrijk vinden.
Op deze bijeenkomst zal gekeken worden hoe Operatie Steenbreek (en/of aanverwante zaken) praktische invulling zouden kunnen krijgen. Je zult er binnenkort meer over gaan horen!

Wil jij er de volgende keer bij zijn en meedoen? Meld je aan voor de novemberbijeenkomst!

Op 15 september waren alle deelnemers van de G1000Eindhoven (25 juni 2016) uitgenodigd om samen verder te praten binnen de 4 thema's leefbaarheidsociaalgroen en basisinkomen. Van elk van deze thema's is een apart verslag gemaakt waarvan je er hier een vind.
Delen kan alleen door vermenigvuldigen...
  • email
  • Facebook