Het programma van 25 juni – wat hebben we gedaan?

Op 25 juni 2016 was er de eerste G1000 in Eindhoven. Op deze pagina vind je het programma van de 360 deelnemers én de resultaten.

Wat hebben we gedaan op 25 juni?

Alle 360 deelnemers zijn met elkaar op verschillende manieren en rond diverse vragen met elkaar in gesprek gegaan. Hieronder vind je alle stappen en de resultaten (deze pagina zal telkens met resultaten aangevuld gaan worden daar waar ‘[tekst]’ staat.)

In de ochtend zijn alle deelnemers in 3 ronden met elkaar in gesprek gegaan in het Eindhoven Café.

Eindhoven Café – 1ste ronde

20 minuten in gesprek met vier personen over de vraag: “Wat is voor jou belangrijk voor de stad Eindhoven?”
Hierna hebben we de vraag gesteld: “Van alles dat je gehoord hebt, wat is voor jou het meest belangrijke woord voor de stad?”

De resultaten zijn gepresenteerd in een [Wordle]. Daarna zocht iedereen een andere tafel om verder te gaan met de volgende ronde.

Eindhoven Café – 2de ronde

20 minuten in gesprek met vier personen over de vraag:  “Wat moet er volgens jou gebeuren?”
Hierna hebben we de vraag gesteld: “Van alles dat je gehoord hebt, wat heeft jou het meest verrast?”

De resultaten zijn gepresenteerd in een [Wordle]. Daarna zocht iedereen een andere tafel om verder te gaan met de volgende ronde.

Eindhoven Café – 2de ronde

20 minuten in gesprek met vier personen over de vraag:  “Waar zouden wij aan moeten werken? Wat kan ik bijdragen”
Hierna hebben we de vraag gesteld: “Welk woord beschrijft waar jij vandaag aan wil werken?”

De resultaten zijn gepresenteerd in een [Wordle].

Eindhoven Café – afronding

De 3 Wordle’s zijn samengevoegd waaruit de 10 meest voorkomende woorden groot naar voren kwamen. Deze 10 woorden waren vervolgens de 10 thema’s voor de rest van de dag. Elk van de 10 thema’s kreeg 5 tafels waar ieder 8 mensen aan plaats konden nemen.

Lunch

Vervolgens was er een broodjes-lunch waarbij iedereen een keuze maakte met welk thema / aan welke tafel hij / zij in de middag mee verder wilde gaan. Vlak voor de lunch hadden we nog de Grote Verbouwing; alle tafels werden twee aan twee voor een van de beeldschermen geschoven met 8 stoelen er omheen.

Stadsgesprek 1ste stap: Dromen…

In de eerste stap van het Stadgesprek gingen de deelnemers in groepen van 8 personen een uur lang met elkaar in gesprek over het thema aan hun tafel. In deze eerste ronde ging het gesprek over de vraag: “Wat is jouw droom over het thema aan jouw tafel?”

Stadsgesprek 2de stap: ‘Kijkje bij de buren’…

In de tweede stap van het Stadgesprek hadden de deelnemers een korte pauze; een pauze om rond te lopen en te kijken waar de andere groepen mee bezig waren.

Stadsgesprek 3de stap: Doen!

In de derde stap van het Stadgesprek gingen de deelnemers (in dezelfde samenstelling van groepen van 8 als de 1ste stap) weer een uur lang met elkaar in gesprek over het thema aan hun tafel. In deze derde ronde ging het gesprek over de vraag: “Wat willen wij dat er écht gaat gebeuren?” en “Wat kunnen wij daaraan bijdragen?”.

Hierna zijn definitief gemaakt door de tafelsecretarissen. Het resultaat is per thema een vijftal presentaties / voorstellen. Hier vind je alle presentaties / voorstellen: VerbindingBasisinkomenVeiligheidLeefbaarheidGroenOpenheidSamenwerkingDiversiteitCommunicatieOntmoetingen.

De Grote Verbouwing 2 én een groepsfoto…

Alle tafels en stoelen zijn door de deelnemers naar de kant gebracht en op elkaar gestapeld, meteen klaar om weer naar de leverancier te gaan. Daarna hebben we één hele grote groepsfoto gemaakt van alle aanwezige deelnemers…

Groepsfoto deelnemers G1000 Eindhoven 2016

Maak een keuze

De deelnemers werden uitgenodigd om rond te lopen, alle 46 presentaties te bekijken en te stemmen op de voorstellen die hun beviel. Elke deelnemer had 4 stemmen en kon niet stemmen op zijn/haar eigen voorstel.

TOP 10 van de G1000 Eindhoven 2016

Vervolgens kwam uit de stemronde ‘Maak een keuze’ een TOP 10 van voorstellen.
(De volledige stemresultaten staan onderaan deze pagina)

G1000 Eindhoven 2016, TOP 10 voorstellen
G1000 Eindhoven 2016, TOP 10 voorstellen

Maak een match!

En de laatste vraag aan alle deelnemers was om te kijken met welke voorstellen zij, na de 25ste, verder zou willen gaan.
(De volledige stemresultaten staan onderaan deze pagina)

G1000 Eindhoven 2016, Maak een Match
G1000 Eindhoven 2016, Maak een Match

Afsluiting

Hierna was de afsluiting met een drankje, een blokje kaas en een bitterbal. Iedereen hebben we tenslotte uitgenodigd voor de Startbijeenkomst op 7 juli om 19:00u. in het Stadhuis.

Want we gaan gewoon verder! :-)

 

De volledige stemresultaten vind je hieronder:

Delen kan alleen door vermenigvuldigen...
  • email
  • Facebook